dimarts, 12 de maig del 2015

Comunicat sobre les pressions policials al PML(RC) sobre la qüestió síria


Fa uns mesos es va fer públic que diversos militants del PML(RC) s'han enrolat en la brigada internacional que combat l'Estat Islàmic a Rojava. Des de llavors, hem patit una campanya orquestrada per la policia i certs mitjans de comunicació per a criminalitzar-nos.

Per a realitzar aquesta campanya utilitzen l'argument que el nostre partit ha muntat la brigada o, en el millor dels casos, que som els captadors i responsables d'enviar gent, la qual cosa és totalment fals. 

Nosaltres rebem (com tothom, ja que es va realitzar per internet) la crida per a sumar-se a la brigada internacional contra el feixisme de ISIS. Múltiples camarades es van presentar voluntaris, a alguns d'ells se'ls va recomanar des del partit que no anessin per diversos motius (com de salut, per exemple); el que en un vídeo recent d'allí parlen de selecció, que en realitat no és tal. El partit sí sabia que camarades que eren membres d'aquest anaven a enrolar-se, però no té absolutament res a veure amb la selecció, organització i enviament de gent. Una cosa és tenir coneixement per la nostra proximitat personal i política, i una altra organitzar quelcom. 

Amb això, queda clar que el PML(RC) no està reclutant ni enviant ningú a cap lloc: el procés de la brigada ha sigut un procés voluntari, de decisió individual. 
De fet, ni tan sols tenim contacte amb ells, han decidit anar per la seva pròpia voluntat i sota la seva pròpia llibertat, ni tan sols podem influir en la seva actitud o posició allà. 

Ara bé, dit això volem manifestar que no reneguem dels nostres camarades. El sumar-se a aquesta brigada és un acte d'heroisme per part dels nostres camarades i és el fidel reflex de la pasta de la qual estan fets els revolucionaris que formen part del nostre partit. Com a Espanya el 1936, el feixisme no passarà i els comunistes tenim el deure històric de donar suport a la lluita a Síria per la revolució i contra el feixisme. 

Els nostres camarades són un exemple i, igual que ells estan donant la seva vida per la revolució, nosaltres estarem a l'alçada aquí. No cedirem davant els xantatges, les amenaces, les pressions policials i mediàtiques, en general; seguirem donant suport als revolucionaris de Rojava, donant suport a l'enviament de roba, menjar, medicines; difonent el que passa allà realment i, per descomptat, donant suport i difonent el que ens arriba dels nostres camarades. 

En aquesta línia, volem anunciar l'inici dels preparatius per a la formació d'una brigada de treball i ajuda humanitària per ajudar a reconstruir Kobanê. Tenim la intenció que es realitzi a l'estiu. El nom serà “Brigada solidària Elena Ódena”. 

Visca l'internacionalisme proletari! 
Per la llibertat del poble kurd! 
Visca la revolució a Rojava!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada